Актуелно

Фото: 1 Мај одбележан со протести

„Сѐ да застане за работникот да опстане“ e паролата на денешниот протест на ССМ

„Сѐ да застане за работникот да опстане“, под оваа парола денеска во организација на Сојузот на синдикати на Македонија работниците го одбележаа меѓународниот ден на трудот 1 Мај.

Побараа усогласување на платите со порастот на минималната плата.

Тргнаа од пред зградата на синдикатот, поминаа пред Собранието, па пред зградата на Организацијата на работодавачи и Стопанската комора и завршија пред Владата. Таму се сретнаа со вицепремиерот Фатмир Битиќи и министерката за труд и социјала Јована Тренчевска кои им ветија заедничка борба за поголеми права.