Зошто хрватските медиуми им даваат простор на ревизионистите?

Во време на растечки историски ревизионизам во Хрватска, хрватската телевизија и весниците, им отстапуваат време и простор на десничарите, кои ги минимизираат злосторствата извршени од фашистичкиот усташки режим, во...

Како ревизионистите на холокаустот ја прекројуваат историјата во националистичка лага

Ревизионистите на историјата во Хрватска и во Украина, селективно цитираат архивски извори, со цел да ја прикријат политичката соработка на нивните држави со нацистите и нивното учество во злосторствата...