Во трката за вакцини, на Србија конечно ѝ се исплати балансирањето меѓу Истокот и Западот

Додека Србија прави планови да ја произведува руската вакцина, некои нејзини балкански соседи, но не сите, исто така, го вртат погледот кон Исток

Северна Македонија во 2021 – броење глави и крпење огради

Уште еднаш, историјата го стави македонското пристапување кон ЕУ на листата на чекање. Скопје ќе ја помине 2021 година во обид да го заживее овој процес, додека го спроведува...