Истражувањa

КОД: Состојба на затвори за малолетници

Силувања, хепатит, злоставување; Нема бањање повеќе од еднаш во неделата; Нема одење во тоалет ноќе – Ова се само дел од морбидните настани во затворот за малолетници, соопшти Народниот Правобранител. Надлежните признаваат дека има лоши услови и тврдат дека градат најсовремен затвор за малолетници.Скандали, насилство и физички малтретирања се редовни поплаки од домовите на малолетниците кои наместо да се социјализираат, револтот го покажуваат со агресија кон општеството. Погледнете го истражувањето на КОД: