Презентација на жалбата на Караџиќ на „неправедната“ пресуда за геноцид

Пред Механизмот за меѓународни кривични трибуналиво Хаг, почнува презентацијата на жалбата на поранешниот водач на босанските Срби, Радован Караџиќ, на пресудата со која тој беше осуден за геноцид