Посмртни останки пронајдени при ексхумации на масовни гробници во БиХ

Во масовна гробница во близина на босанскиот град Власеница, се пронајдени останки на шест лица, за кои се претпоставува дека се бошњачки жртви на војната, а на локалитетот Коричански...

Пронајдена нова масовна гробница во БиХ

Нова масовна гробница е откриена на локалитетот Кориќански карпи, каде што во 1992 година беа извршени грозоморни убиства, кога беа стрелани околу 200 цивили од бошњачка и од хрватска...