Како пропадна договорот со Владата

Тоа што му се допадна на министерот Груевски, не му се допадна на премиерот Груевски. Некаде 2001 – 2002 година неколку членови на здружението на работодавачи во медиумите, кое...

Систем за оцрнување на новинарите

Харангата врз новинарите Слободанка Јовановска и Насер Селмани се само уште еден доказ во низата на државната репресија врз новинарството. Политичката контрола и економската зависност на медиумите прераснува во...

Заробени медиуми: А бе, ти уште не си уапсен

Реченицата од насловот е најпримитивното оправдување за слободата на медиумите од режимот на Груевски. Штетите што се нанесени врз македонското новинарство во изминатите 8 години тешко можат да се...

Заробени медиуми: Како суди судот на Груевски

Скандалозна пресуда на судиката Весна Калковска која убаво го отсликува режимот, судството и новинарството. Деновиве падна уште една скандалозна судска пресуда која убаво го отсликува режимот на Никола Груевски...