Kiss freedom goodbye!

Земја со опозиција на колена, но и земја со десеткувано граѓанско општество, послушни интелектуалци и уметници – мора да се загрижи за својата слобода! Утрово го дочекувам со висока...

Македонија ја плаќа цената на циничните игри на власта

Неодамнешната ерупција на етничко насилство во Македонија, е директен резултат на неодговорноста и скапата политика на двете партии на власт, во стилот раздели, па владеј. Убиството што на 19...

Македонското судство е независно – од правда

Пресудата за Кежаровски го чини гротескно тврдењето на Премиерот дека судовите во Македонија функционираат независно од политиката. Останува многу малку да се каже за најновата манифестација на неправда кон...