Шест лекции што треба да се научат од судењата во Хаг

Oдлуките на судовите за воени злосторства во Хаг, ни оставија многу нешта за откривање во врска со вистината, вината, значењето на геноцидот и тешко дофатливиот концепт на помирување

БИРН oбјави база на податоци за масовните гробници од војните во екс-Југославија

Битер Ленд е интерактивна база на податоци креирана за да се прикаже обемот на злосторствата, етничкото чистење и операциите за прикривање на воените злосторства, во 90-тите години