Коментар: Србија ги ослободува воените злосторници, а ги осудува нивните критичари

Јована Прусина, Белград Кога ние, како активисти, протестиравме против настан организиран од владејачката партија во Србија, на кој се промовираше осуден воен злосторник, бевме уапсени и казнети – што...

Србија и Косово се договорија околу примопредавањето на останките на жртвите

Србија и Косово усвоија процедури за примопредавање на посмртните останки на лицата кои исчезнаа во војната 1998-1999 година, а чии останки се пронајдени во повоениот период

Судот им ја потврди пресудата на активистите кои протестираа против Шљиванчанин

Српски апелациски суд ја потврди пресудата со која на осум активисти за човекови права им беше изречена парична казна, поради попречување на говорот на осудениот воен злосторник, Веселин Шљиванчанин,...

Зошто хрватските медиуми им даваат простор на ревизионистите?

Во време на растечки историски ревизионизам во Хрватска, хрватската телевизија и весниците, им отстапуваат време и простор на десничарите, кои ги минимизираат злосторствата извршени од фашистичкиот усташки режим, во...