Косовски министер се надева дека судот конечно ќе донесе правда за неговиот татко

Дваесет години по убиството на Џемајл Мустафа, неговиот син, Бесијан, се надева дека Специјализираните совети на Косово, конечно ќе ги дадат одговорите, што косовскиот судски систем не ги дал

Убиствата во Вуковар

БИРН открива кои единици се виновни за убиствата на цивили во Хрватска во 1991 година