Пола екс-СЈО обвинители избрани во Организиран и во Вишото обвинителство

Советот на јавни обвинители на јавна седница избра по пет обвинители во Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција и пет обвинители во скопското Вишо јавно обвинителство. Обвинителството со...

Поранешен припадник на ОВК се изјасни за невин

Пјетер  Шала, поранешен припадник на ОВК, се изјасни за невин по обвинението за воени злосторства, при своето прво појавување пред Специјализираните совети на Косово (ССК) во Хаг. „Јас ги...