Директорот на МРТ шест години не поднел анкетен лист за имотната состојба

Антикорупциската комисија ја префрла топката на надлежниот орган што го избрал Цветковски за директор кој што требало да го достави неговиот анкетен лист

Бизнисот на пратеникот Пишев во Бугарија не е покриен во анкетниот лист

Вредноста на бизнисот на пратеникот Васил Пишев, во Бугарија и во Македонија, е поголема од оној што тој го пријавил во Државната комисија за спречување на корупцијата