Ориќ „не се срами“ од своите воени дела

Во своето прво интервју, дадено по изрекувањето на пресудата, со која беше ослободен од обвинението кое го товареше за убиството на тројца воени затвореници од српска националност, поранешниот командант...

Остри реакции на Србија и на РС, по ослободувањето на Ориќ

Политичките водачи на Србија и на Република Српска (РС), остро ја критикуваа пресудата што му беше изречена на Насер Ориќ, поранешен командант на Армијата на Босна и Херцеговина (АБиХ)...

Насер Ориќ ја чека пресудата по обвинението за убиство на српски воени затвореници

Судењето на Насер Ориќ, поранешен командант на Армијата на Босна и Херцеговина (АБиХ) во Сребреница, кој е обвинет за убиство на тројца воени затвореници од српска националност, беше сконцентрирано...

Насер Ориќ: Сакан и омразен командант на Сребреница

Насер Ориќ, командант кој во војната во Босна и Херцеговина ја бранеше Сребреница, а пред војната го обезбедуваше Слободан Милошевиќ, пред изрекувањето на пресудата во предметот во кој тој...

Обвинителството на БиХ бара затвор за Насер Ориќ

Судењето на поранешниот командант на територијалната одбрана на Генералштабот на Армијата на Босна и Херцеговина (АБиХ), Насер Ориќ, е во својата завршница, а Обвинителството побара тој да биде осуден...