БиХ: Сеќавањата на болницата-логор и денес ги прогонува затворениците

Отстранувањето на споменикот, поставен во чест на бошњачките затвореници, во некогашната болница за коскени заболувања во босанскиот град Столац, ги врати вознемирувачките сеќавања на тортурата што затворениците ја преживеале....