Срамна академска тишина!

Во Македонија и дефинитивно интелектуалната (академската ) елита, наместо слободоумна и гласна совршено се вклопи во режимот. Во Македонија и дефинитивно интелектуалната (академската ) елита, наместо слободоумна и гласна...

Премиере, а зошто не ме уапсите?

На постов му претходи колумната Медиумски монструми од истиот автор. Јас Ацо Кабранов, долгогодишен тв новинар, сега уредник во порталот Либертас по „истражувачката“ сторија на провладините медиуми (портали и...