Масовниот протест претставен низ фотографии

Транспаренти, знамиња, масовност, повици за оставка од премиерот Никола Груевски, говори и кампување пред Владата го обележаа вчерашниот ден во Скопје. Преку фотогалерија БИРН ја доловува атмосферата пред Владата...

Блог во живо: Македонија силна! – митинг на ВМРО ДПМНЕ

Владеjачката партија ги повика граѓаните на Македонија да излезат на голем народен собир „за да дадат поддршка на безбедносните сили, за зачувување на државните приоритети и интереси“. БИРН во...

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ: Груевски не се повлекува

На двочасовниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ за поддршка на владините политики што се одржа пред Собранието, лидерот на партијата и премиер Никола Груевски изјави дека нема да се повлече од...

Блог во живо: Протести 17 мај

Следете ги во живо последните информации од големиот протест на Граѓаните за Македонија пред Владата

Прикривање на злосторствата во Косово: Кој ги сокрил останките на косовските Албанци?

Српски функционери и полицајци, што преместиле стотици тела на убиени Албанци, од Косово во Србија, каде ги закопале во масовни гробници, никогаш не биле кривично гонети во својата матична...

Крвни врски

Синовите и ќерките на обвинетите за балканските воени злосторства откриваат како обвиненијата влијаеле врз нив и зошто останале лојални кон нивните татковци

Големиот скок на десно

Некои Грци ја прифатија екстремната десница и покрај тоа што потекнуваат од семејства со долга традиција на наклоност кон левичарите или роднини кои биле убиени од нацистите

Хронологија на нападите врз БИРН во Србија

Континуираните напади од страна на српската Влада и таблоидите врз БИРН во Србија ескалираа деновиве откако БИРН објави истражување за доделувањето на тендерот за отстранување на водата од рудникот...