Несоодветни споредби меѓу ропството во Америка и животот во Османлиското Царство

Не ми се допаѓаат „смешките“ во врска со филмот „12 години роб“ што доби Оскар, со поента дека ние сме биле фраери што сме издржале „500 години турско ропство“....