Локален избор – алатка за избори

Алатката на Институтот за истражување „Импакт“ им овозможува на гласачите да ја споредат својата позиционираност со онаа на кандидатите и партиите кои учествуваат на претстојните локални избори

Зошто ЦЕУ ѝ е потребен на Македонија и зошто Македонија му е потребна нему

Изминативе неколку дена ударна вест во унгарските, но и регионалните и светските медиуми беше веста за можното затварање на Централноевропскиот универзитет (ЦЕУ) во Будимпешта по предлогот на Владата на...