Поранешен припадник на ХВО осуден заради силување во војната во БиХ

Поранешниот член на Хрватскиот совет за одбрана, (ХВО), Јозо Ѓојиќ, беше осуден на шест години затвор за воени злосторства, откако беше прогласен за виновен за силување на жена во...

Затвор за двајца припадници на воената полиција на ХВО за злосторства во Ливно

Поранешните припадници на воената полиција на Хрватскиот совет за одбрана (ХВО) од босанскиот град Ливно, Муамир Јашаревиќ и Сеад Велагиќ, беа осудени на вкупно две и пол години затвор...