Руски дипломат протеран од Македонија, „вдомен“ во Босна и Херцеговина

Непожелните руски дипломати од Македонија и Хрватска по инвазијата на Украина се акредитирани во руската мисија во Босна и Херцеговина

Нема истрага против Додик за предизвикување на омраза

Обвинителството на Босна и Херцеговина, соопшти дека нема да покрене истрага против претседателот на босанскиот ентитет, Република Српска (РС), Милорад Додик, за предизвикување на национална и верска омраза, поради...

Отворен предмет против Додик поради „говор на омраза“

Државниот обвинител на Босна и Херцеговина, отвори предмет против претседателот на Република Српска (РС), Милорад Додик, поради неговата изјава дека Бошњаците кои се враќаат во своите домови во кои...