Партизанските гробишта во Мостар оставени на забот на времето

Партизанските гробишта во Мостар, каде што се закопани антифашистичките борци од Втората светска војна, пропаѓаат. Тие станаа жртва на промената на ставовите во 90-тите години

Фашистички извици на концертот на Томпсон

На концертот на хрватскиот националистички пеач, Марко Перковиќ Томпсон, одржан во Мостар, во знак на поддршка на поранешните функционери на босанските Хрвати, беа скандирани фашистички слогани

Мостар подготвен за концертот на Томпсон

Хрватскиот националистички пејач, Марко Перковиќ Томсон, чии концерти се забранети во Европа, ќе одржи концерт во поделениот по национална линија град Мостар, во знак на поддршка на шестмина функционери...