Снимањето на турски серијал за Алија Изетбеговиќ предизвика реакции во РС

Снимањето на серијалот за животот на воениот бошњачки лидер, Алија Изетбеговиќ, во продукција на Турската државна телевизија, ТРТ, иницира реакции на лидерите на босанскиот ентитет со мнозинско српско население,...

Пучот го откри тивкиот идеолошки судир меѓу македонските Турци

Во Македонија нема заколнати ердоганисти и ѓуленисти, ама настаните што следеа по неуспешниот обид за пуч, открија дека и во државава има идеолошки разидувања на линија на судирот меѓу...