Божицата Европа

Поминаа точно 16 години откако Европскиот совет одлучи Република Македонија да стане земја-кандидат за членство во ЕУ

Европа за по дома

Доста е со прикаски што да очекуваме од другите.Треба да говориме што очекуваме од нас самите. Тоа е потешкиот процес

Squid game

Прогрес е кога навреме и бескомпромисно ќе се искористи „метлата“ за расчистување со џаболебари, неработници и клиентелисти прикачени на буџетската инфузија, а не да им се дава нова шанса...