Турбуленции

Сега под тепихот е многу насобрано. Во политиката владее едно правило: или ќе заметеш, или ќе те заметат

Нешто не штима

Фрустрирачка е веста дека Северна Македонија нема да добие финансиска помош од солидарниот пакет на ЕУ. Според објаснувањето од Секретаријатот за европски прашања (СЕП), не сме ги исполниле условите,...

Мајмунски работи

Вакцините против ковид-19 се важни, но не помалку од вакцинирањето против инфериорност, опуштеност кон тековните обврски

Нулта точка

Законите, полицијата, судовите, притворите и затворите постојат за конечно да „им можеме“ нешто на тие што сметаат дека „ништо не им можеме“