Ни ангели, ни ѓаволи

Нужноста од одговорност не треба да ја врзуваме за херојства или кукавичлуци, туку за насушната демократска потреба и обврска

Големото ништо

Никогаш не стана „претседател на сите граѓани“ и остана само лојален извршител и апаратчик на партијата

Амнезијата на Силјановска

Професорката што искина железни опинци шетајќи од медиум до медиум за да го критикува Договорот од Преспа, сака да се кити со првата клучна придобивка од него

Чекајќи го Хозе

Во светот беше опишуван како „најсиромашниот претседател“, што беше сосема погрешна оценка. Тој не беше најсиромашниот, туку најскромниот претседател на светот