Вистинскиот рејтинг

Во држава, која каскаше во обидите навреме да си ги прибере граѓаните од кризните подрачја во Израел, не е важен ничиј индивидуален рејтинг.

Живот пише романе

Сè што ми паѓа на ум од тоа време не се паролите полни со надеж за правда туку онаа исмејуваната - „Ние сме лудаци“

Македонија е сѐ што немаме

Пред 32 години со шише шампањ на скопскиот плоштад беше прославена рефрендумската волја на граѓаните за независна држава. Трепетот на пенливото вино беше мала персонификација на големата ерупција од...

Нулта брзина

„Европа во две брзини“ денес прерасна во „Европа со повеќе брзини“, додека ние сме во лер

ЕУ виа Слупчане

Однесувањето - не гледам, не слушам - не значи дека не постои проблем. Кога ќе биде забележан, може да биде многу доцна