Зошто филмот „Караула“ го објаснува распадот на Југославија подобро од учебниците

  Кај секој што растел во Титова Југославија, денешниот датум веројатно буди силни лични спомени. Но, во матната постјугословенска сегашност, 29 Ноември, или Денот на Републиката, е ден кога...