Канабисот загубен меѓу законот, лекарите и популизмот

Ако на почетокот срамежливо се зборуваше за легализација на маслото од канабис, експресно стигнавме до предлог закон. Употребата на маслото ќе се легализира, но останува нејасно дали предложениот текст...