Иднината е во претприемништвото

Наместо институциите да стимулираат претприемништво тие на секој можен начин го дестимулираат и буквално ги тераат, посебно младите, да сакаат и да аплицираат за работа во јавните институции. Што...

Macedonian way of doing business

Македонските бизнисмени постојано се жалат на големите казни, на инспекциите кои постојано ги казнувале, а они не биле криви. Изминатата недела два настани ми привлекоа внимание и кои морам...

Мегатренд

По редот на нештата таа интелектуална маса, која се стекнала со дипломи од одредена област би требало да го подобрат нашето живеење, да унапредат нешто во своето работење. Ама...

Светско првенство

Разликата е во македонските менаџери, кои никако да сфатат и да разберат дека треба да размислуваат и да работат само бизнис, да сфатат дека преку бизнис размислување може да...

Праисториски менаџери

Наместо да ги засукаат ракавите и да видат како и на кој начин може да им помогнат на менаџерите и на сопствениците да ги решат своите проблеми, да инвестираат...