Луѓето кои криумчареле оружје за ОВК, бараат статус на политички затвореници

Луѓето кои завршиле во затвор, затоа што за време на СФРЈ криумчареле оружје за за УЧК денес се незадоволни, бидејќи не се нашле на списокот на поранешни политички затвореници

Александар Ботот: Војната на „Твитер“ за македонската душа

Од „корисници духови“ до „кибер-ботови“, истражувањето на БИРН покажува како националистите во Северна Македонија, Грција и пошироко ги ставиле во погон автоматизираните армии на социјалните медиуми со цел да...

Правдата е слепа кога станува збор за трговијата со ромски деца во Романија

Романските обвинители мислеле дека имаат чист случај против наводните лидери на една од најголемите мрежи за недозволена трговија со деца во Европа. Но, зошто по речиси една деценија, уште...