Луѓето кои криумчареле оружје за ОВК, бараат статус на политички затвореници

Луѓето кои завршиле во затвор, затоа што за време на СФРЈ криумчареле оружје за за УЧК денес се незадоволни, бидејќи не се нашле на списокот на поранешни политички затвореници