Маѓепсан круг: синдромот на малтретирани жени на Косово

Меѓународната изолација на Косово направи земјата да стане легална „црна дупка" за жртвите на семејно насилство кои се фатени во замката на дискриминација и двојни стандарди

Медицинската сестра го повлече исказот во случајот „Медикус“

На повторното судење на три лица, обвинети за трговија со човечки органи, медицинска сестра што работелa на клиниката „Медикус“, лоцирана во близина на Приштина, го негираше исказот што го...

Косово одликува американски пилот кој учествувал во бомбардирањето на НАТО

Косово го одликува началникот на штабот на Военото воздухопловство на САД, Дејвид Голдфејн, чиј авион, за време на бомбардирањето на НАТО на Југославија во 1999 година, беше соборен. Дие...

Ексхумирани посмртни останки од можна масовна гробница во селото Суви до

Посмртни останки за кои се претпоставува дека ѝ припаѓаат на жртва на војната во Косово, ексхумирани се во селото Суви До, во близина на Митровица, откако еден ден предходно...

Во клиниката Медикус „непотребно отстранувани бубрези на пациенти“

Експерт по судска медицина, на повторното судење на три лица, кои првично беа осудени за вмешаност во трговија со човечки органи во клиниката „Медикус” во Косово, изјави дека на...

Во Албанија ексхумирани останки на можна жртва на војната во Косово

Во албанско село, во близина на границата со Косово, косовските власти ексхумираа останки на неидентификувано лице, за кое се претпоставува дека било закопано за време на војната во 1999...

Косово го осуди новиот српски филм за културното наследство во Косово

Канцеларијата на претседателот на Владата на Косово, го осуди како навреда новиот документарен филм на Србија, насочен против обидите на Косово да стане членка на УНЕСКО. Маја Живановиќ, Белград...