Хашкиот трибунал воведува видеокомуникација за притворениците

Механизмот за меѓународни кривични трибунали (ММКТ) во Хаг, воведува пилот-проект кој ќе им овозможи на притворениците користење на видеоповици. Драгана Ерјавец, Сараево Секретаријатот на ММКТ, наследник на Меѓународниот кривичен...