На деца со аутизам им се дава лек сличен на варикина

Очајни родители во потрага по лек за нивните деца се согласуваат да применат процедура за која медицината вели дека е класично труење со можни катастрофални последици по нивното здравје,...

Спасувањето на човечки животи се мери со бодови

И една година откако е воведен проектот „плата по учинок“ лекарите велат дека пациентите со право се чувствуваат само како бројка, бидејќи тие се тркаат кој ќе направи повеќе...