Бизнис политика наспроти визија

Домашните политички-бизнис елити и странските картели со неподнослива леснотија ги истуркаа граѓаните, ги претворија во публика и им дадоа навивачки свирчиња. Ниту еден суштински договор, Охридскиот, децентрализацијата, Мајскиот, Пржино…,...

Граѓанинот мора да излезе од излитените фрази

Здодевни се конспиративните теории и мрзливоста пред сѐ да се истражува за да се заклучува. Во овие моменти граѓанинот не треба да е губитник туку истражувач. Време е самиот...