Се грижи ли некој за Кежаровски?

Додека сега се чека Апелација и се издишува незадоволството во новинарската заедница со некакви оптимистички, но нереални сценарија, се прашува ли некој што се случува со тој човек и...

Нечуен пискот за смисла

Жално е што треба да се случи морална или природна катаклизма, за стегите да попуштат и да се потсетиме на новинарството какво би требало и можело да биде. Заборавената...

Под сенката на дудинките

Кој јадел дудинки знае: освен што рацете, устата и забите ќе ви добијат темно виолетова боја, дамките од дудинки на облеката едноставно не се мијат. На почетокот на минатиот...

За новинарите и за оние другите

Драмата на новинарството не е апстрактна. Таа е конкретна, жива „битова драма“ на новинарите и вработените во медиумите. Тоа е драма на самохрани мајки кои се согласуваат половина од...