Снимањето на турски серијал за Алија Изетбеговиќ предизвика реакции во РС

Снимањето на серијалот за животот на воениот бошњачки лидер, Алија Изетбеговиќ, во продукција на Турската државна телевизија, ТРТ, иницира реакции на лидерите на босанскиот ентитет со мнозинско српско население,...

Сеќавања на детството поминато во логорот Јасеновац

Новиот документарен филм, „Завештание“, ги прикажува трауматичните и емоционални приказни на Србите, кои како деца, за време на Втората светска војна, биле затворени во логорот Јасеновац

Ќе се снима филм за Анте Готовина

Во Хрватска овој месец започнува снимање на филм за животот на хрватскиот генерал Анте Готовина, кого Хашкиот трибунал го ослободи од обвиненијата за воени злосторства