Проруските канали на Телеграм ја промовираат линијата на Кремљ на Балканот

Повеќе од половина милион луѓе следат 23 промосковски канали на комуникациската апликација Телеграм, кои го таргетираат Балканот со наративи на Кремљ

Руски дипломат протеран од Македонија, „вдомен“ во Босна и Херцеговина

Непожелните руски дипломати од Македонија и Хрватска по инвазијата на Украина се акредитирани во руската мисија во Босна и Херцеговина