Флеш Вести17/12/2016 12:32

Атмосферата пред ДИК се загрева

Пред Државната изборна комисија (ДИК) се собираат се повеќе приврзаници на владејачката партија. Течат и говори на повеќе симпатизари и членови на ВМРО-ДПМНЕ.

„Правдината е на страната на граѓаните на РМ. На ваша страна е. Не во 13 часот туку веднаш да продолжат со работа и да завршат за 10 минути. Овде сме и ќе бидеме овде. Ве гледам во голем број и знам дека ќе не има уште повеќе“, изјави пред присутните Светлана Јакимовска, поранешна пратеничка.

Се слушаат петарди, аплаузи за говорничката и понекое „УА“ за ДИК која се уште не започна со денешната расправа, на која треба да се одлучува по последниот приговор на СДСМ .

dik sobir 6

Се повеќе демонстранти се собираат пред ДИК

dik sobir7

Новинарите го чекаат почетокот на седницата и говорите на симпатизерите на владејачката партија

sobir dik 8