Пола екс-СЈО обвинители избрани во Организиран и во Вишото обвинителство

Советот на јавни обвинители на јавна седница избра по пет обвинители во Обвинителството за гонење организиран криминал и корупција и пет обвинители во скопското Вишо јавно обвинителство. Обвинителството со...

Интегритет и авторство во новинарството на Западен Балкан

Дваесет и првиот век требаше да биде златно доба за новинарството, време за попрецизна, подостапна, потранспарентна општествена поврзаност во потрага по јавниот интерес. Каде е проблемот? Веруваме дека одговорот...

Железната ограда на Владата заминува во депо

Дваесет месеци откако го почна мандатот, Владата го исполни ветувањето дека ќе ја отстрани оградата околу својата зграда. Неколку десеттини работници утрото започнаа со сечење и вадење на железните...

Што усогласија СДСМ и ВМРО ДПМНЕ во Законот за антикорупција

Новата антикорупциска ќе може да проверува сметки на политичари само доколку претходно отвори постапка и за тоа веднаш ќе мора да го извести политичарот за кој отворила случај, е...