Железната ограда на Владата заминува во депо

Дваесет месеци откако го почна мандатот, Владата го исполни ветувањето дека ќе ја отстрани оградата околу својата зграда. Неколку десеттини работници утрото започнаа со сечење и вадење на железните...

Што усогласија СДСМ и ВМРО ДПМНЕ во Законот за антикорупција

Новата антикорупциска ќе може да проверува сметки на политичари само доколку претходно отвори постапка и за тоа веднаш ќе мора да го извести политичарот за кој отворила случај, е...