МОСТ: Излезноста до 10 часот е 5,2 отсто

Граѓанската асоцијација МОСТ, која ги следи изборите со 1.500 набљудувачи, соопшти дека до 10 часот одѕивот бил 5,2 отсто, со статистичка грешка од 0,2 отсто. Овие податоци ги добиле...

Отстранета вртелешката од „Скопје 2014“

Градежни работници ја демонтираат вртелешката од кејот на Вардар во Скопје, поставена пред пет години како дел од проектот „Скопје 2014“. Откако ги отстранија реквизитите, тие ја расклопуваа и...