Изборен компас за гласачите

Изборен компас Македонија е онлајн алатка која нуди можност секој со право на глас да се позиционира себеси во рамките на политичкиот спектар и да ги спореди своите ставови...

Повторно ќе победиме!

Кога прашуваат кој стои зад #Протестирам, кој е #Протестирам, погледнете на улиците и плоштадите низ Македонија. Тоа е е #Протестирам Сигурно постои збор во некој јазик кој ја опишува...

Деполитизација на граѓанското

Сведувањето на политичкото на два кампа, на одредена мала територија, без други места и простори за остварување на граѓанинот како политичко битие е недоволно за уривање на авторитарната елита...