Европа мора да ги поддржи „ветриштата на промените“ во Македонија

Засега, граѓаните на Македонија колективно можат да здивнат со олеснување дека кошмарот на претходните години конечно заврши. Потребен е голем напор за да се осигура дека тој нема да...

Агонијата на Македонија е далеку од завршена

Продолжувањето на практиката преговорите да бидат ограничени на главните политички партии, на сметка на исклучување на останатите актери во општеството, само уште повеќе го зацврстува дискредитираното политичко раководство во...

Река на надеж

Пораката од граѓаните е јасна и гласна – мора да надвладее владеењето на правото. Нема да има мир без правда

Европа мора да биде подготвена да ги казни македонските лидери

По скандалозното помилување од страна на Претседателот, ЕУ и САД мора да покажат дека се подготвени да ги санкционираат лидерите на земјата, затоа што не ги исполнија своите ветувања....

Дали Европа згреши што ја награди македонската влада?

Поврзувајќи ја „условната“ препорака за преговори со спроведувањето на кризниот договор постигнат со посредство на Брисел, македонската влада е наградена за справување со кризата за која, во голема мера,...