Ако добиеме обвинител „специјалец со ќорци “- ефекти ќе нема

Време е Македонија да смогне сили и да избере Јавен обвинител, специјален, кој наместо на балови, ручеци и седенки, ќе почне да се „меша“ во својата работа! Специјалниот јавен...

Се зголемува бројот на следени и прислушувани граѓани

Во последните две години, по налог на Јавен обвинител, биле следени или прислушувани околу 400 граѓани. Законот предвидува доказите да се уништат по пресудата или по истрагата, доколку не...

Падобранци

…или, не прави се како да си паднат од небо! Како мал, се сеќавам дека често слушав како велат, „ајде, не прави се како да си паднат од небо“...

АРМ ги приземји хеликоптерите – им истекоа дозволите за летање

Хеликоптерите на АРМ ќе останат на земја во наредните 9 до 12 месеци, додека не се најде овластен сервисер во странство што ќе го направи неопходниот ремонт. Летачкиот персонал...

Се токми Советот на пензионери што ќе ги разрешува судиите

Судскиот совет ја комплетирал листата на пријавени пензионери кои сакаат да членуваат во новото тело што ќе ги разрешува судиите, па по спроведување на психолошкиот и тестот за интегритет,...

Заев бил незаконски следен за „Пуч“

Наредбата за следење на комуникациите на Заев ја издал ненадлежен судија и тие докази мора да се уништат, а снимките од средбата Заев-Груевски да не се користат, бидејќи излегоа...

Отфрлени обвиненија и спогодби во случајот „Јустиција“

Обвинителството се откажало од гонење на 5 обвинети уапсени во акцијата „Јустиција“. Со 7 се склучени спогодби за условна казна, додека другите правдата ќе ја бараат на суд.

Обдукцијата при крај, се утврдува идентитетот на убиените во Куманово

Обдукцијата на десет тела на убиените во акцијата на полицијата во Куманово е при крај. МВР утврдува по трагите на обувките дали тие учествувале и во други акции и...