За кучињата, а не за луѓето

Оние што целосно неодговорно фрлаат отров по урбаните делови од градот се истите луѓе што ќе прават „сапуни од Шиптари“, што ќе „колат мигранти“, конечно што убиваа и колеа...

Парапетче околу целата држава

Главното прашање не е како претходната власт ја преобразила државата во мафијашко здружение и колку овој потег ќе ја чини нацијата физичко, но и ментално здравје туку што сегашната...

Приказна за историјата

Мугабе стана лидер на неговата партија отприлика на годините кога Никола Груевски стана лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Денес Мугабе има 93 години. Има уште време за Никола Груевски!

Воздушен притисок

Владата може, на пример, сиромашните, пушачите, бездомниците, безобразните кафеанџии, дизелашите, пензионерите... да ги дислоцира во специјални гета, не мора да се викаат логори и, конечно, чистата бела македонска...

Костен-торта

Има некоја симболика во важниот настап на премиерот Зоран Заев во Смоларе на таканаречената Костенијада, позната и под името Ден на празот

Одвеано со виорот

Ако во оваа држава воопшто постои култура на сеќавањето, ерата на Груевски нема да биде запомнета ниту како нова, ниту како стара туку како црн период во историјата на...

Холограмски митинзи

Не дека последната деценија не се изнагледавме автобуси и секакви превозни средства што носеа републички „кворум“ по скопските митинзи, ама, ете, некако наивно помислив дека за локални избори не...