БИРН oбјави база на податоци за масовните гробници од војните во екс-Југославија

Битер Ленд е интерактивна база на податоци креирана за да се прикаже обемот на злосторствата, етничкото чистење и операциите за прикривање на воените злосторства, во 90-тите години