Пресудата на Станишиќ и Симатовиќ предизвика мрачни сеќавања во Босански Шамац

Жртвите кои ја преживеаја војната во Босански Шамац, сè уште се сеќаваат на бруталноста на припадниците на единицата на Државната безбедност (ДБ) на Србија