Сеќавања на генерал на НАТО, на надежта и стравувањата на мисијата во Косово

Командантот на КФОР, генерал-мајор Лоренцо Дадарио, кој, пред две децении, бил распореден во Косово, се сеќава на страдањата од тој период и повикува на дијалог и компромис со цел...

Асани предупреден од Ахмети за однесувањето кон претседателот на ЗНМ

Во интервјуто за емисијата на БИРН „Животот на Косово“ претседателот на Собранието Талат Џафери меѓудругото говори и за случајот Бекир Асани и заканите кон Насер Селмани.

Лекции на Хашкиот трибунал за воените злосторства

На конференцијата што за наследството на Меѓународниот кривичен трибунал за поранешна Југославија (МКТЈ) се одржува во Сараево, хашките обвинители зборуваа за начинот на кој ги развивале истрагите за сторителите...

Во Црна Гора ќе биде одбележана годишнина од депортацијата на Бошњаците

Црногорски активисти за човекови права, на 25-годишнината од депортацијата на бошњачките бегалци, кои подоцна биле убиени, повторно ги повикаа властите да ги казнат одговорните и на жртвите да им...

Адвокатите на тројца обвинети за убиства во Ловас ја негирааа нивната вина

Во своите завршни зборови, изнесени пред Специјалниот суд во Белград, адвокатите на тројца поранешни српски борци, истакнаа дека обвинетите немаат командна одговорност за убиствата на 40 невооружени цивили, извршени...